Skriva ut trådlöst

Skriva ut trådlöst

Varje år kommer det nya skrivare och därmed också nya färgpatroner ut på marknaden. De blir allt bättre på kvalité, utskriftskostnad och snabbhet. Men det som verkligen har vuxit fram starkt sista åren är att de blir allt mer tillgängliga. Detta via internetuppkoppling.

Idag behöver man inte ha en dator för att kunna skriva ut. Man behöver inte ens vara i samma stad som skrivaren finns i. Så länge som det finns papper i skrivaren, färgpatronerna inte är slut och den är uppkopplad mot internet kan skrivaren arbeta åt dig på distans.

En väg är att skicka filerna som ska skrivas ut via Wi-Fi. Därmed kan man skicka filer från surfplatta, telefon, laptop eller stationär dator. Detta så länge som enheten är uppkopplad mot detta Wi-Fi. Det skapar flexibilitet på kontor men nackdelen är att det blir inom ett begränsat område.

En annan väg är att skrivaren kan ta emot e-post. I detta fall skickas filen till den mailadress som är kopplad till skrivaren. När skrivaren får filen skrivs den ut automatiskt. Därmed går det enkelt att skicka filer var än man är i världen.

Ytterligare ett sätt är att använda sig av Airprint. Detta är en utskriftsfunktion som är skapad av Apple och som bygger på att skrivaren och enheten är uppkopplad på samma Wi-Fi. Därmed behöver man inte ha mailmöjlighet eller komma ihåg skrivarens mailadress.

För de som inte jobbar med Apple finns en liknande funktion i Google Cloudprint. Så länge som skrivaren är uppkopplad mot Google sker utskrifterna på beställning genom denna molnfunktion. Här behöver man däremot inte vara i samma Wi-Fi.

Vill man enbart dela skrivaren med de som finns på kontoren kan man även se efter möjlighet till NFC. Det betyder att filer överförts trådlöst genom två enheter som är nära varandra. Den som vill skriva ut från en mobiltelefon lägger den relativt nära skrivaren och filen kan då överföras. Det kan liknas med det gamla IR-systemet även om detta är betydligt snabbare.

ButikFrakt / leveransErbjudandeBetalningBeställ

patroner


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 1 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


Patroner

Beställ Direkt

NordicInk


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 4 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 0 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


NordicInk

Beställ Direkt

Tonerlagret


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Inga erbjudanden för nya kunder utan allmänt mycket låga priser


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank


Tonerlagret

Beställ Direkt