Stor skillnad i pris på multiskrivarna

Solnedgång i sprakande färgglans

När tidningen Råd & Rön jämförde multiskrivare i nummer 7:2015 visade det sig att de skiljer ganska mycket åt gällande ett flertal punkter. Även om flera skrivare sammanfattningsvis fick ett bra betyg så kunde det betyda att en del av dem var betydligt bättre på vissa punkter samtidigt som de var sämre på andra.

Som konsument handlar det alltså mycket om att jämföra skrivare utifrån det man anser vara viktigast. För många är ekonomin viktigast och då ska man både se till inköp av skrivare samt kostnad per utskrift (hur länge en bläckpatron räcker mot vad den kostar).

Inköp av skrivare: I testet var det tio olika multiskrivare som jämfördes. Med multiskrivare menas då en skrivare som både kan scanna, kopiera och skriva ut. Den billigaste var Canon MX495 med priset 568-828kr. Men priset speglar också kvalitén då denna fick det sämsta betyget av samtliga skrivare.

Exempelvis tar det hela 6 minuter och 18 sekunder att skriva ut en fotosida. Det var 2-3 gånger långsammare än de flesta andra. Utöver det är det inte separata färgpatroner vilket gör att kostnaden i längden blir mycket högre än om det hade funnits separata.

Då är det betydligt bättre att köpa Canon Pixma MG5650. En skrivare som kostar mellan 717 och 1033kr och som fick utmärkelsen ”Bäst i Test”. Skrivaren fick högsta betyg i ”Kvalité på fotosida”, ”Hanterbarhet”, ”Scanning” och ”Kopiering”. Denna skrivare kostar 1000-2000kr mindre än många andra skrivare på marknaden.

Förbrukningskostnad: Utöver inköp av skrivare tillkommer kostnaden för färgpatroner (utskriftskostnader). Även här skiljer det sig mycket. För den som skriver ut stora mängder är det därför viktigt att jämföra framförallt denna punkt.

Den billigaste skrivaren gällande utskriftskostnad var Canon Maxify MB5050. Kostnaden för en testsida var 0,41kr och för en fotosida 5,11. Det kan jämföras med Epson Exression Photo XP-860 där man får betala hela 3,48kr för en testsida och 11,54 för en fotosida. Vinnaren i testet gav en kostnad per testutskrift på 1,41kr och för en fotosida 5,92kr.

ButikFrakt / leveransErbjudandeBetalningBeställ

patroner


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 1 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


Patroner

Beställ Direkt

NordicInk


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 4 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 0 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


NordicInk

Beställ Direkt

Tonerlagret


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Inga erbjudanden för nya kunder utan allmänt mycket låga priser


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank


Tonerlagret

Beställ Direkt