Välj rätt skrivare

Färgsprakande höstbild

Laserskrivare eller bläckstråleskrivare? Det är första frågan som många ställer sig när de ska köpa ny skrivare. Men det finns även andra aspekter att ta hänsyn till. Vi listar de viktigaste punkterna med inspiration från https://testat.nu/

Bläck eller laser?

Fördelen med laser är att utskriftskostnaden blir lägre per utskrift. Detta inte minst när det kommer till färgutskrifter. Varje utskrift går även snabbare med laser än med färgpatroner.

Fördelen med färgpatroner är kvalitén. Du kan aldrig få lika fin bildkvalité med laser som med patroner. Väljer du fotopatroner är kvalitén i närheten av vad du får om du framkallar. En annan fördel är inköpskostnaden. En patron kan köpas för 50-100 kr medan en lasertoner ofta kostar över tusenlappen. Dessutom är även bläckskrivarna betydligt billigare att köpa in.

Ska du skriva ut mycket är laser bästa alternativet. Ska du bara skriva ut i mindre mängd och/eller vill ha bästa möjliga färgkvalité är färgpatroner att föredra.

Svartvitt – eller färg

Bläckskrivare har i regel färgutskrifter men väljer du en laserskrivare kan du välja mellan enbart svart/vitt eller färg. Väljer du enbart svartvitt kan skrivaren bli något billigare. Dessutom är det enbart en toner som behöver bytas ut. Den dagen man vill ha något i färg finns däremot risken att man ångrar sig.

Skrivare – eller fler funktioner?

En skrivare kan idag ha fler funktioner än att bara erbjuda utskrifter. Det finns så kallade multiskrivare som kan scanna, faxa, kopiera och skriva ut. Vilka behov har du? I vissa fall blir däremot toners eller färgpatroner till dessa skrivare något dyrare än till klassiska modeller.

Anslutningsmöjligheter?

Det vanligaste är att man ansluter en skrivare med medföljande USB-kabel. Men det finns även andra anslutningsmöjligheter som kan vara fördelaktiga att ha. Ska skrivaren exempelvis vara nätverksansluten så att alla datorer i hemmet kan skriva ut på samma skrivare? Ett annat alternativ är att ha trådlös kommunikation mellan skrivare och den enhet man vill skriva ut från. Det kan ske via Wi-Fi, Bluetooth, E-post, Airprint m.m.

Detta gör exempelvis att du kan skicka bilder direkt från telefonen och få utskrifterna klara. Betydligt enklare än att behöva ladda upp dem på datorn och därifrån skriva ut dem.

Specialfunktioner vid utskrift

Det finns en rad specialfunktioner på skrivare som skapar unika möjligheter. Ett exempel är skrivare som kan skriva ut på bägge sidorna av pappret. Ett annat exempel är bläckskrivare som även har ett fack där cd/dvd skivor kan matas in. Köper man skivor med ett tunt papper överst kan dessa alltså matas in i skrivaren varpå man kan skriva ut eget tryck på skivan.

ButikFrakt / leveransErbjudandeBetalningBeställ

patroner


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 1 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


Patroner

Beställ Direkt

NordicInk


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 4 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 0 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


NordicInk

Beställ Direkt

Tonerlagret


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Inga erbjudanden för nya kunder utan allmänt mycket låga priser


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank


Tonerlagret

Beställ Direkt