Varför erbjuds färgpatroner för 1kr?

orange

Ett flertal företag som säljer färgpatroner har ett nykundserbjudanden som innebär at kunden får köpa en patron eller fotopapper för 1kr. Det enda som tillkommer är fraktavgiften. Med tanke på att värdet på produkten ibland enbart är en hundring eller två så är det lätt att räkna ut att försäljningen sker med ekonomisk förlust för företaget. Ändå är det ett stort antal företag som just har detta erbjudande.

Främst just på färgpatroner

När en stor återförsäljare för många år sedan började med erbjudandet om att nya kunder kunde köpa första patronen för 1kr så dröjde det inte speciellt länge förrän flera andra aktörer följde efter. Antingen såg de att kunderna heller vände sig till företaget med erbjudandet eller så vågade de inte stå utanför en kampanj och låta dess konkurrenter få fritt spelrum.

Oavsett orsak var det flera som kopierade varandras erbjudanden och det är orsaken till att det idag är så vanligt.  En faktor som också spelar in är att det är en konsumtionsvara som inte skiljer så mycket i kvalité´ mellan de olika återförsäljarna.

Skapar återkommande kunder

En stor orsak till att detta unika erbjudande just har blivit så vanligt inom färgpatroner är att det är en enkel konsumtionsvara som regelbundet beställs. En kund som köpt en patron för 1kr lämnar ut sin mailadress och företaget får rätten att kontakta personen med erbjudanden m.m. Detta är enkelt att tacka nej till men till dess finns en tydlig marknadsföringskanal för företaget att nå potentiella kunder som behöver färgpatroner.

Den kund som genomfört ett köp kommer till stor sannolikhet att återkomma och köpa på samma ställa nästa gång. Det spelar då oftast inte så stor roll om priset är 5-10kr billigare någon annanstans. Att det är enkelt och smidigt att beställa och att man får bra service är det som driver många i valet av E-butik.

Därmed skapar försäljningen av färgpatroner för en krona en marknadsföringsväg för företaget och till stor chans återkommande kunder som då köper patronerna till fullpris.

Stor fördel för konsumenten

För konsumenterna finns två tydliga fördelar.

  • Testa återförsäljarens service

Det är inte stor risk som tas när färgpatroner beställs och det enda som betalas är frakten. Genom detta erbjudande kan konsumenterna med fördel testa ett flertal aktörer och därigenom hitta den som de uppskattar mest gällande leveranstider, betalningsmöjlighet m.m.

  • Många ”gratis” färgpatroner

Hur många E-butiker som erbjuder 1kr-erbjudandet varierar något men vanligtvis är det lätt att hitta 4-5 stycken som har detta erbjudande. Genom att utnyttja det på 4-5 E-butiker är skrivare snart fylld med extremt billigt bläck. Visserligen får man betala fraktkostnaden men köps produkter för en viss summa brukar det gå att undvika fraktkostnaden.

ButikFrakt / leveransErbjudandeBetalningBeställ

patroner


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 1 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


Patroner

Beställ Direkt

NordicInk


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 4 dagar


Nykundserbjudande:
Färgpatroner eller fotopapper för 0 kr,
frakt tillkommer


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank
Delbetala via Klarna


NordicInk

Beställ Direkt

Tonerlagret


Frakt: 49 kr
Leverans:
1 - 3 dagar


Inga erbjudanden för nya kunder utan allmänt mycket låga priser


Faktura
Kreditkort
Direkt via internetbank


Tonerlagret

Beställ Direkt